Fordøjelse

Dårlig fordøjelse kan påvirke hele din sundhed. Din mave og dine tarme sørger for, at du optager næring fra den mad, du spiser. Derfor er en sund fordøjelse væsentlig for, at du føler dig frisk og rask og har en velfungerende hverdag.

Kan akupunktur hjælpe mod dårlig fordøjelse?

Uanset om du har smerter eller ubehag i mavesækken eller i tarmene, kan akupunktur effektivt hjælpe dig med at opnå balance i fordøjelsesorganerne, så din fordøjelse igen kommer til at fungere bedre.

Når det drejer sig om mavesækken, kan akupunktur behandle sure opstød, halsbrand og mavesår. Har du problemer i tarmene, kan du få hjælp, uanset om det er diarré, forstoppelse, oppustethed, luft, irritabel tyktarm eller bare kortvarig maveonde.

Akupunktur kan desuden også behandle problemer med lever og galdeblære.
Læs mere om akupunktur, og hvordan det fungerer.

Sådan foregår akupunktur mod dårlig fordøjelse hos Dessouki Akupunktur

Jeg hedder Inès Dessouki og har drevet klinik siden 1998, er registreret behandler (RAB) og har flere uddannelsesforløb bag mig. Når jeg udfører selve akupunkturbehandlingen, bruger jeg ultratynde engangsnåle.

Forløbet med akupunkturbehandlingerne er altid individuelt. Én behandling med akupunktur er sjældent nok. Vi er forskellige som mennesker. Vi tager derfor også forskelligt imod behandling. Nogle har brug for færre behandlinger, mens andre har brug for flere.
Læs mere om akupunkturforløbet i min klinik Dessouki Akupunktur
Læs mere om mig, Inès Dessouki

Priser og mulighed for tilskud

Se priser på akupunkturbehandlinger her.
Har du talt med din læge om dit ubehag, kan du også modtage tilskud fra Sygeforsikringen danmark, hvis du er medlem.

Kontakt og tidsbestilling

Ring på 60 46 44 60, hvis du vil høre mere om, hvad akupunktur kan gøre, hvis du har en dårlig fordøjelse eller har problemer andre steder i fordøjelsessystemet. Du er også velkommen til at kontakte mig her, eller til at booke en tid online her:

Kundeanmeldelser

Anmeldelse fra Michelle:

“Ines er en professionel akupunktør,der både menneskeligt og fagligt ligger 100% i sit arbejde. Jeg har gået hos Ines i ca et år. Jeg har personligt fået meget hjælp med stress symptomer og graviditet og ikke mindst forstoppelse, som akupunktur hos Ines i den grad har hjulpet på. Det skal nævnes, at jeg har prøvet meget alternativ behandling, men har føtst mærket virkning hos Ines.Jeg kan på det varmeste anbefale Dessouki akupunktur. Mvh. Michelle”

Anmeldelse fra Fleur og Celia:

“Hej
Jeg kom til Ines med min datter Celia på 6½måned pga store problemer med forstoppelse, som drev os til vanvid især om natten, men det var mest synd for lillepigen, som vred sig af smerte og konstante søgte bryst for at få en eller anden form for trøst og lindring.

Som mange andre, som ikke har prøvet sådan noget før, var jeg lidt skeptisk, men var ikke tryg ved at proppe min pige med afføringsmidler for at få gang i tarmsystemet.
Jeg fandt Ines ved tilfældig søgning i mit lokalområde og fra første færd sagde med stor overbevisning at det skulle vi nok klare sammen. Kort tid efter hun tog fat, var der reaktion hos Celia med sved på hænder og fødder, så et eller andet skete der tydeligvis. Efter 2. behandling havde hun afføring hver dag og derefter en meget regelmæssig mave/tarm rytme og meget meget bedre nætter.
Ines har foruden at være meget reel, professionel, smilende og indbydende overfor mig også været rigtig god til at læse Celias træthed, humør og grænser.
Jeg er dig virkelig taknemmelig!
Kærlige hilsner
Fleur og Celia”

Anmeldelse fra Liv:

“Jeg har fået akupunkturbehandling hos Inés i en periode på ca. 3 måneder. Jeg har i gennem 1,5 år taget syrenedsættende medicin pga. for meget mavesyre og har været plaget af mavesmerte og kvalme. Jeg kunne mærke effekt af behandlingen allerede efter første gang. De dage hvor jeg mødte op til behandling med kvalme, gik jeg derfra igen uden. Jeg er nu medicinfri, hvilket ikke har lykkedes mig tidligere. Jeg har desuden fået gode råd og vejledning vedr. kost. Jeg er super glad og tilfreds med den behandling jeg har fået hos Inés og giver hende mine varmeste anbefalinger. Mange hilsner fra Liv”

Læs flere kundeanmeldelser

 

Nedenfor kan du læse mere om, hvad der foregår i maven og tarmene, dvs. dit fordøjelsessystem.

Hvordan foregår fordøjelsen?

Fordøjelsen, dvs. den proces der sker, fra du putter mad i munden, indtil resterne kommer ud i den anden ende, foregår i forskellige trin. Fordøjelsen er altså mere kompleks end som så. Dette betyder også, at der kan være flere tilgange til behandlingen med akupunktur, alt efter hvor problemet med fordøjelsen ligger.

Maden skal faktisk igennem hele 7 led:

 1. Munden, hvor maden bliver blandet med spyt og dermed bliver lettere at synke.
 2. Hals og spiserør er de næste to led.
 3. Mavesækken – her bliver massen blandet med saltsyre og bliver mere flydende.
 4. Tolvfingertarmen (første del af tyndtarmen) – her bliver der tilføjet enzymer.
 5. Tyndtarmen, som alt i alt er 7 meter lang, er stedet, hvor madens næringsstoffer, mineraler og vitaminer bliver optaget i kroppen.
 6. Tyktarmen – her bliver resterne, som kroppen ikke kan bruge, langsomt mere fast.
 7. Endetarmen, som er sidste del af tyktarmen, er sidste led i processen.

Hvor lang tid tager fordøjelsen?

De mange led, som maden skal igennem for at blive fordøjet, gør at hele fordøjelsesprocessen varer noget tid. Faktisk er det sådan, at, alt efter hvad du har spist, tager det mellem 1-3 dage, før den mad, du har spist, kommer ud i den anden ende.

Hvordan får du en endnu bedre fordøjelse?

Akupunkturbehandlingen kan hjælpe dig et godt stykke på vej mod en bedre fordøjelse. Og da jeg som akupunktør har en holistisk tilgang til min behandling, er der også andre forhold, som kan støtte op om akupunkturbehandlingen og dermed hjælpe din fordøjelse endnu bedre på vej – også på sigt. Jeg vil her nævne et udpluk: .

 • Vælge fuldkorn, når du kan – både hvad angår pasta, ris og brød.
 • Spis især de grove grøntsager, som indeholder mange fibre. Det kunne fx være kål, rodfrugter og bælgfrugter.
 • Drik rigeligt med væske – gerne 1-2 liter pr. dag.
 • Dyrk motion – gerne op til ½ time pr. dag.
 • Gør, hvad du kan for at undgå langvarig stress.
 • Gør, hvad du kan for at have en god søvn.

Vil du vide mere om akupunktur og fordøjelse?

Læs mere på brancheforeningens hjemmeside om forskning i akupunkturens virkning på fordøjelse

 

Vidste du, at akupunktur også kan hjælpe ved følgende: